Konståkning 

 

Hos Stenungsunds Konståkningsklubb får alla, oavsett ålder, funktionsnedsättning eller kön, lära sig att åka skridskor.

När man lär sig att åka skridskor tränar man balans, koordination och muskler i hela kroppen. Träningen sker i grupp där individen kommer i fokus.

Stenungsunds Konståkningsklubb vill skapa en jämlik ishall där alla ska kunna vara med och ta plats i ishallen och känna glädje, glöd och gemenskap.

För dig som tycker att det var roligt i Skridskoskolan och vill fortsätta att lära dig mer om konståkningens grunder finns det möjlighet att fortsätta inom konståkning. Detta sker när tränarna i Skridskoskolan meddelar att det är dags att ta klivet från Skridskoskolan till Konståkning.

Målet är att åkarna ska lära sig grunderna i konståkning och slutligen ta av hjälmen (vilket sker när huvudtränaren anser att det är dags). 
(I Stenungsunds Konståkningsförening finns brons-, silver- och guldmärke och när åkaren har klarat guldmärket tas hjälmen av).

Konståkningen är indelad i olika klasser: A-, klubb-, stjärn- och D-åkare. Tills åkaren har klarat Tävlingstesten är den D-åkare. Därefter börjar möjligheterna att tävla, se mer under Tävlingsgrupper. 

 

I konståkning är det färre aktiva på isen än under skridskoskolan vilket gör att avgifterna ökar. Vi har även anställda tränare för att få en bra kontinuitet och upplägg i träningen.

För vårterminen 2024 är grundavgiften 1990:-/termin och sedan tillkommer 500:-/timme, dvs om åkaren tränar 3 timmar kostar det 2990:-/termin. I avgiften ingår även fysträning (utanför isen) samt koreografi/egenträning med 1h/säsong. Avgift för medlemskap i klubben tillkommer.
Ev ytterligare koreografi kostar extra.
För den som tävlar tillkommer också tävlingslicens (en gång per säsong och är 350:- säsongen 23/24) och avgift för musik (betalas i samband med att åkaren får ny musik (500:- säsongen 23/24). 

 

För att föreningen ska fungera behöver också föräldrar & vårdnadshavare engagera sig i de aktiviteter föreningen bidriver såsom funktionärer vid tävlingar, delta i försäljningsaktiviteter osv. Se mer under fliken föräldraengagemang

Som medlem rekommenderas även att gå med i Facebook-gruppen “SteKK för aktiva medlemmar” för att hålla sig uppdaterad. 

Se mer under “Tävlingsgrupper”, “Föräldraengagemang” osv

Konståkningen är uppdelad i fem disipliner: Singelåkning (damer resp herrar), paråkning, isdans och synkro. Stenungsunds Konståkningsklubb är aktiva inom singelåkning och har ca 80 aktiva åkare, både tjejer & killar, i alla åldrar.

 

Vill du veta mer om konståkning finns Svenska Konståkningsförbundets hemsida, skatesweden.se och även “Skate Sweden – Swedish Figure Skating” på Facebook.

Vill du veta mer om hopp och piruetter inom konståkningen finns en summering här.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stenungsunds KK
föreningskod S33

PLATINUMSPONSORER

SLS Montasje AS

SPONSORER