När man har lämnat skridskoskolan och åker konståkning behövs “riktiga” konståkningsskridskor. Dessa skridskor har en helt annan passform, stoppning, hårdhet och andra skenor som är anpassade för konståkning. Exempel på bra märken är Edea, Risport, Graf, Jackson, Riedell och Wifa. Samtliga märken har olika modeller anpassade för åkarens nivå och fot. Exempel på nybörjarmodeller är Graf Bolero, Edea Brio och Wifa Prima. Nybörjarmodellerna säljs ofta i set med känga och skena men allterftersom åkaren blir mer avancerad säljs de separat för att få optimal passform och skena som passar åkaren.

För nybörjare finns ett mindre antal att hyra av klubben – se under “Skridskoskola”. 

Det är tyvärr dyrt att köpa nya konståkningsskridskor av bra kvalitet. Det positiva är dock att de har ett andrahandsvärde så det går att sälja dem vidare.
Stenungsunds konståkningsklubb har en köp/sälj-sida på Facebook som heter “Köp & Sälj Konståkning Stenungsund”: https://www.facebook.com/groups/1335699603712510.

Det finns många fler t ex “köp och sälj Konståkning i Kungälv”: https://www.facebook.com/groups/258445862249131 , “KÖP & SÄLJ Konståkning”, “Konståkning köp och sälj” m fl. Även på Blocket.se säljs konståkningsskridskor.

Är du intresserad av att köpa nya skridskor ligger en av Sveriges specialbutiker, MP Skating, http://www.mpskating.com i fd Stationshuset i Stenungsund som säljer konståkningsskridskor av flera modeller.

Andra specialbutiker i södra Sverige är t ex

En bra sammanställning av både skridskor & skenor finns här:

Stenungsunds KK
föreningskod S33

PLATINUMSPONSORER

SLS Montasje AS

SPONSORER